• 4 tipy, jak se stát (ještě) lepším hostitelem na Airbnb

    Posted on 2.4.2019 by redakce in Inzerce, Tipy.

    Zaregistrovali jste své bydlení na Airbnb, ale příjmy nejsou ani zdaleka tak vysoké, jak jste původně očekávali? Možná jste měli špatný odhad. A možná je chyba úplně jinde a můžete ji poměrně snadno napravit. V konkurenčním prostředí musíte vyvinout maximální úsilí, jinak vaše nabídka zapadne mezi tisíce podobných. Abychom vám podnikání v oblasti krátkodobého pronájmu usnadnili, obrátili jsme se na Let Me Inn – specialisty na správu Airbnb. Prozradili nám, na co si dát pozor.

    Upřímnost se vyplácí

    Neslibujte hostům hory doly. V popisku uveďte pravdivé informace a nezapomeňte zmínit i nedostatky (například fakt, že byt nemá bezbariérový přístup apod.). Zájemci o ubytování takové jednání ocení a nedojde ke zbytečným rozepřím. Upřímností předejdete negativnímu hodnocení, a navíc nabídce dodáte na autenticitě.

    S cenou opatrně

    Je logické, že chcete pronájmem vydělat co nejvíc. Nabídky s přemrštěnou cenou však nemají šanci. Trochu se proto porozhlédněte po podobných nabídkách a nastavte cenu tak, aby se příliš nevymykala. A když bude správný čas (třeba mimo hlavní sezónu), nebojte se zlevnit.

    Pokud si s nastavením ceny nevíte rady, svěřte správu Airbnb odborníkům z Let Me Inn. Dokáží ji optimalizovat tak, aby celkový výnos stoupl o desítky procent.

    Předem si stanovte jasná pravidla (a seznamte s nimi hosty)

    Nestrpíte doma kuřáka? Hlasitou hudbu? Ať už jsou vaše podmínky jakékoliv, měli byste je zprostředkovat hostům dříve, než si rezervují letenky a přiletí k vám z druhého konce světa. Obě strany získají jistotu, že vše proběhne hladce.

    Poznejte hosty blíže a buďte jim nápomocní

    Projděte si profily hostů a seznamte se s nimi. Případně si přichystejte seznam základních otázek a vyměňte si pár zpráv. Alespoň je budete moct příjemně překvapit – třeba dobrou večeří nebo sklenkou vína. A po celou dobu pobytu jim buďte k dispozici. Člověk nikdy neví, co může v cizině potřebovat – a správný super-hostitel je vždy připraven pomoct.

    Pokud komunikaci s hosty nestíháte, nebo na ni nemáte náladu, zvažte profi správu bytu. Kolik vás bude stát? Kalkulaci správy Airbnb najdete na letmeinn.cz.


    Jak bude reklama vypadat?
    -
    Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 70 Kč
    Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.