• geopas.cz

    Nepodceňujte důležitost věcného břemene

    Posted on 27.3.2023 by David K. in Inzerce, Ostatní.

    S pojmem věcné břemeno se setkáte primárně u nemovitostí libovolného typu, ať už jde o pozemky nebo objekty. Informace, která by vás měla zajímat hlavně v okamžiku, kdy se rozhodnete investovat peníze do nemovitosti. Pokud nevíte, jakou důležitost věcné břemeno má, začtěte se do následujících řádků.

    O čem vypovídají věcná břemena?

    Věcné břemeno se obvykle týká toho, že daný pozemek nebo objekt je spojen s určitým zatížením. V tomto ohledu lze rozlišovat dva typy věcných břemen.

    • Věcné břemeno služebnosti
    • Věcné břemeno reálné

    Pokud vás zajímají věcná břemena v mapě, můžete nahlédnout na portál GeoPas, kde budete mít vše, jako na dlani. V rámci věcného břemene si musíte uvědomit, že díky této informaci může danou nemovitost využívat například další osoba. Typickým příkladem je užívací právo, služebnost pobytu, ale také služebnost inženýrských sítí. Ano, na vašem pozemku mohou vzniknout další práva. Třeba právo na svod dešťové vody, rozlivu nebo na vodu. Výjimkou není ani právo pastvy, opora cizí stavby a služebnost okapu.

    Právě z těchto informací je zcela zřejmé, že věcné břemeno nesmíte za žádných okolností podceňovat. Jeho přítomnost může ovlivnit nejenom vaše budoucí žití, ale také se promítá do celkové ceny nemovitosti.

    GeoPas vás bude informovat o všem

    Online projekt GeoPas.cz představuje praktické rozšíření katastru nemovitostí. Díky přehlednosti a obsahové stránce věci se o věcných břemenech dozvíte vše potřebné. Zároveň si je zobrazíte snadno a rychle v mapách. Nechybí pochopitelně ani přímý odkaz na katastr nemovitostí, kde věcná břemena vyčtete z listu vlastnictví.

    Nyní už více, že výraz věcné břemeno není jen tak ledajakým pojmem a má hodně velký význam. Proto ho v žádném případě nepodceňujte a při investici do libovolné nemovitosti se zajímejte právě o věcné břemeno. Věřte nebo ne, ale vyplatí se to.


    Jak bude reklama vypadat?
    -
    Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 70 Kč
    Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.