• Jak poznat seriózního poskytovatele nebankovních půjček?

    Posted on 23.8.2017 by redakce in Inzerce, Ostatní.

    Na trhu nebankovních půjček vládla dlouhou dobu anarchie, protože poskytovatelem se mohl stát každý, kdo měl platný živnostenský list a odvahu začít půjčovat. Omezení nebyla přísná, následkem byly tisícovky podvedených klientů i těch, kdo kvůli nebankovní půjčce skončili ve spárech exekutora.

    Změna přišla s novelou, ale není vyhráno

    Rebelii má zmírnit novela zákona o spotřebitelském úvěru, která v České republice platí od prosince 2016. Jednou z velkých změn je povinnost pro každého poskytovatele nebankovních půjček složit jistinu ve výši 20 milionů korun (více se o změnách dozvíte zde). Pro mnoho firem je to likvidační, což je výhodou hlavně pro klienty. Ti budou mít větší jistotu, že si půjčují od prověřené a stabilní společnosti. Ovšem nová pravidla se zavádějí pomalu, takže ještě nějakou chvíli budou na trhu působit i firmy, které nemají příliš férové podmínky. Na to si musí klient dávat velký pozor.

    Členství jako záruka

    Důkazem serióznosti společnosti je její členství v APNÚ. Je to Asociace poskytovatelů nebankovních úvěrů, která sdružuje poskytovatele nebankovních úvěrů a současně vyvíjí celou řadu aktivit pro zlepšení dobrého jména nebankovního půjčování. Cílem členů asociace je například bojovat proti neseriózním poskytovatelům a současně vytvářet taková opatření, aby se na trhu neobjevovali. Jedním ze zakládajících členů je společnost Via SMS s.r.o., která má kromě ČR pobočky také v Litvě, Španělsku, Švédsku nebo Polsku. V současné době poskytuje rychlé online SMS půjčky.

    Co musí udělat klient?

    Pokud má půjčka do výplaty plnit svůj účel, a to být pomocí ve svízelné finanční situaci, musí si klient půjčit zodpovědně. Kvalitní společnost již má, nyní vše leží na něm. Je důležité dobře počítat. Každý musí mít jistotu, že pro něj nebude problém peníze včas vrátit. Ještě před vyplněním žádosti musí posoudit, jestli je pro něj půjčka před výplatou skutečně nutná. Je například zbytečné si půjčovat na dovolenou či jiný nadstandard, bez kterého se člověk obejde.


    Jak bude reklama vypadat?
    -
    Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 70 Kč
    Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.