• Čtvrtý ročník nejvýznamnější soutěže pro středoškolské studenty „Máš umělecké střevo?“ zná svého vítěze

    Posted on 22.5.2013 by redakce in J & T Banka.
    Čtvrtý ročník nejvýznamnější soutěže pro středoškolské studenty „Máš umělecké střevo?“ zná svého vítěze

    V rámci doprovodného programu Ceny Jindřicha Chalupeckého proběhlo v pátek 17. května slavnostní vyhlášení soutěže zaměřené na výtvarné umění, jejímž generálním partnerem se stala J&T Banka. V uplynulých letech do něj byly zapojeny přední české galerie, jako je Národní galerie, Centrum pro současné umění Dox či GASK.

    Vítězi čtvrtého ročníku soutěže pro střední umělecké školy se stali studenti Střední umělecko-průmyslově školy v Jihlavě – Heleníně, kteří vytvořili společně s utečenci čekajícími na azyl stoní hru zaznamenávající cesty uprchlíku z celého světa. Slavnostní vyhlášení proběhlo v Místodržitelském paláci Moravské galerie v Brně, kde se veřejnosti prezetnovaly nejúspěšnější výtvarné projekty středoškolských studentů, které postoupily do finále soutěže. Vítěznou práci vybrala na místě odborná porota, jejíž autoři převzali putovní cenu Uměleckého střeva z rukou umělce a předloňského finalisty Ceny Jindřicha Chalupeckého, Filipa Cenka.

    Tématem letošního ročníku soutěže bylo dílo Christiana Rubena „Kolumbus objevuje břehy Ameriky“ z roku 1846, na které měly skupiny studentů reagovat současnými výtvarnými prostředky. Hodnotila se nejen úroveň výtvarného zpracování, ale také schopnost týmové práce.

    Finálové práce studentů můžete v prostoru galerie zhlédnout do 30. května.

    MUS_1
    MUS_1 259.06 KB
    MUS_2
    MUS_2 254.22 KB
    MUS_3
    MUS_3 223.69 KB
    MUS_4
    MUS_4 188.31 KB

    Jak bude reklama vypadat?
    -
    Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 70 Kč
    Zobrazit formulář pro nákup
Comments are closed.