• Jaké chyby lidé nejčastěji dělají v osobních financích?

    Posted on 30.12.2016 by redakce in Hypotéky, Inzerce, Půjčky.

    Znáte tyto 4 nejčastější chyby v osobních financích? Pokud ne, měli byste, protože mohou vést k vážným finančním problémům ve vašem životě.

    Spoléhat se pouze na minulou zkušenost

    Kdysi to možná bylo spolehlivé. Dnes to může být velmi nebezpečné. Potřeby a očekávání zákazníků se mění tak rychle, že se jim banky musí rychle přizpůsobovat. To znamená, že výhodná nabídka před několika lety v téže bance nemusí být stejně výhodná jako současná. Je lepší si prohlédnout vždy několik nabídek půjček nebo hypoték, a nespoléhat se pouze na svou současnou banku.

    Nadměrné utrácení

    Pokud byste dostali milion eur, nebyl by problém to utratit za pár dní. Euro sem, euro tam. Rychle se rozkutálejí do všech směrů. Pokud ale milion nemáte a pohybujete se v menších číslech, tak se eura mohou vytratit ještě rychleji. Není to sice nic vážného koupit si kávu na ráno, nakoupit si cigarety, jednu rychlou večeři. Vše se postupně může nakupit. Jen 600 korun za večeře každý týden je 30 000 korun ročně. A to už je velmi slušná částka. Proto byste také neměli dělat tuto chybu.

    Nesledování výdajů

    mbankaNepotřebujete sledovat každý cent, ale potřebujete mít minimálně přehled nad tím, kolik za co utrácíte, abyste věděli, zda to někde není zbytečně mnoho. Abyste mohli v případě potřeby zatáhnout kohoutek. Možná budete překvapeni, ale když se podíváte na své měsíční výdaje pohromadě na jednom místě, uvidíte, že je tam několik věcí, bez kterých byste se obešli. Třeba jsou to samy o sobě jen drobnosti, které vás stály pár korun, ale když si je sečtete, můžete ušetřit několik stovek i tisíc korun. Udělejte si proto jednoduchý přehled za poslední měsíc a vyškrtejte zbytečnosti, které nepotřebujete.

    Zbytečné pravidelné výdaje

    Máte pravidelné měsíční platby za služby? Tak si dobře zvažte, zda je opravdu využíváte nebo by se bez nich váš život obešel. Věci jako kabelová televize, kterou sledujete jen sporadicky, nebo předplatné časopisů, které si jen prolistujete, zbytečné poplatky za vedení účtu, když můžete mít běžný účet zdarma… Všechny tyto věci vás nutí platit za něco, co ani nevyužijete. Pokud tedy máte pravidelné výdaje, udělejte si jejich seznam a zvažte, co z toho můžete škrtnout.


    Jak bude reklama vypadat?
    -
    Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 70 Kč
    Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.