• Zájem o ojeté vozy ze zahraničí stoupl téměř o čtvrtinu.

    Posted on 19.5.2015 by redakce in Equa bank.

    Equa-Bank11Nákup ojetých aut je stále častěji financován bankovní půjčkou.

    Zatímco minulý rok Češi nakupovali stále více ojetin u tuzemských prodejců, statistiky za 1. čtvrtletí 2015 naznačují, že letošní rok může znamenat změnu trendu. Podle údajů za první kvartál se oproti prvnímu čtvrtletí minulého roku zvýšil počet dovážených ojetých osobních automobilů téměř o čtvrtinu (24,3 %). Průměrná cena ojetého vozu se zvýšila na 210 000 korun zejména kvůli slabé koruně. Změny nastávají také ve financování. Spotřebitelé stále častěji financují koupi ojetého vozu bankovním úvěrem. Zájem o AutoPůjčku od Equa bank vzrostl v 1. čtvrtletí  2015 o 30 %.

     

    „Lidé stále více financují nákupy ojetin bankovními úvěry. V Equa bank jsme od podzimu loňského roku zaznamenali 30% nárůst financování ojetého automobilu AutoPůjčkou. Jedním z důvodů je, že s AutoPůjčkou mají klienti zdarma služby, za které se běžně platí. Zdarma je zřízení i vedení půjčky a k tomu mají například možnost si flexibilně měnit výši splátek podle svých potřeb, třeba až o polovinu,“ uvádí Ondřej Hák, ředitel oddělení úvěrových produktů Equa bank.

    Slabá koruna nezmenšuje chuť na pořízení automobilu

    Podle průzkumu Equa bank plánuje nákup auta během dvou let téměř každý druhý Čech (45 %). V průměru za něj mají v plánu utratit 180 000 korun. „Stále více domácností si pořizuje dvě auta, čímž se postupně přibližujeme například sousednímu Německu, kde je zcela běžné mít v rodině více automobilů,“ říká Ondřej Hák. Podle dat za poslední měsíce řidiči stále častěji nakupují ojeté vozy v zahraničí. První čtvrtletí letošního roku ukázalo, že 28 % ojetých vozů bylo pořízeno mimo území České republiky, a to i přesto, že se průměrná cena ojetého automobilu ze zahraničí zvýšila. „Kvůli oslabení koruny se pro české zájemce ceny ojetých vozů ze zahraničí zvýšily. Průměrná cena ojetiny vzrostla z loňských 205 000 na letošních 210 000 korun,“ doplňuje Ondřej Hák. Zároveň roste i průměrný věk nově koupených ojetých vozidel. Může za to právě dovoz ze zahraničí, protože dovážené ojetiny bývají ve většině případů staré více jak 10 let. Zažádat o AutoPůjčku je možné zdarma během chvilky z pohodlí domova prostřednictvím internetu, telefonicky nebo osobně na jedné z poboček.

     

    Zdroj: http://www.equabank.cz/o-nas/tiskove-zpravy/zajem-o-ojete-vozy-ze-zahranici-stoupl-temer-o-ctvrtinu-299/


    Jak bude reklama vypadat?
    -
    Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 70 Kč
    Zobrazit formulář pro nákup
Comments are closed.