• Pravda o dluhopisech EMTC. Opravdu jsou rizikové?

    Posted on 4.6.2019 by redakce in Inzerce, Ostatní.

    Zvažujete investici do dluhopisů? V souvislosti s cennými papíry jste nemohli nenarazit na ryze českou obchodní investiční společnost EMTC – Czech a.s., která se momentálně zabývá atraktivními investicemi do projektů z oblasti vzdělávání. Pravděpodobně jste současně našli i negativní zmínky na webu rizikovedluhopisy.cz a podobných stránkách, jejichž cílem je mystifikovat investory a komunikovat veřejnosti zavádějící informace. Proč vznikly?

    Nejen na výše uvedeném webu bylo zneužito jméno společnosti EMTC – Czech i jejího majitele a současně předsedy představenstva Tomáše Bárty. Kdo za lživým obsahem stojí, se nedozvíte, což je samo o sobě zarážející a zjevně poukazuje na neobjektivnost.

    Tomáš Bárta – majitel a předseda představenstva EMTC – Czech a.s.

    Jméno realizátora webů, jejichž cílem je očernit jméno EMTC – Czech a Bárty, však známé je. Jde o kontroverzního podnikatele Pavola Krúpu, se kterým Bárta uzavřel smlouvu o spolupráci v rámci boje o 10% podíl společnosti BOHEMIA ENERGY entity s.r.o.

    Krúpa, ačkoliv původně s Bártou spolupracoval, nyní stojí na straně manželů Písaříkových – majitelů BOHEMIA ENERGY. Ti se Bártu snaží dlouhodobě dotlačit ke krajně nevýhodnému prodeji podílu firmy.

    Krúpa na EMTC – Czech podal několik insolvenčních návrhů, z nichž první byl pravomocně zamítnut a druhý pravomocně odmítnut (soud verdikt odůvodnil zjevnou bezdůvodností). Krúpovi proto nyní zkouší vyvinout nátlak prostřednictvím šikany přes webové stránky a sociální sítě.

    Ve zkratce: dluhopisy EMTC nebezpečné nejsou. Společnost EMTC – Czech je na trhu 15 let a v insolvenci se nenachází. Velmi zavádějící je tvrzení ohledně třímiliardového prospektu dluhopisů, který schválila ČNB. Hospodaření EMTC je zcela transparentní, investoři mají k dispozicím komplexní informace a částka v prospektu dluhopisů je maximální možná souhrnná hodnota emitovaných dluhopisů v jednom okamžiku – nikoliv již emitovanou částku. Podle Bárty navíc není důvod, aby byla zcela vyčerpána.

    Společnost EMTC – Czech má se sebou hmatatelné výsledky, které lze vyčíst z výročních zpráv. Dluhopisy emituje více jak 5 let a vůči investorům vždy dostála všem závazkům. EMTC dluhopis nabízí zajímavé zhodnocení s relativně nízkou mírou rizika.


    Jak bude reklama vypadat?
    -
    Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 70 Kč
    Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.