• Online kurzy: Školení o BOZP, které mě bavilo

    Posted on 23.12.2015 by redakce in Inzerce, Ostatní.

    Kromě pohovoru na personálním oddělení a školení, jak ovládat firemní systémy, mě po nástupu do nové práce čekalo i povinné školení o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci (BOZP) a požární ochraně (PO). Doufala jsem, že se jim vyhnu, protože jsem je loni absolvovala i v minulé práci, nadřízený mi ale řekl, že mě ze zákona musí proškolit i on.

    Čekala jsem, že stejně jako v předchozích zaměstnáních dostanu do ruky hromadu předpisů, které si budu muset prostudovat a pak podepsat. Případně že budu muset sedět na nějaké přednášce a poslouchat znovu všechna pravidla. Místo toho mi ale přišel do emailu odkaz na web, kde mám své školení absolvovat.

    kingskoleni 2aJednoduché na zapamatování

    Obě školení mi trvala zhruba hodinu, která docela rychle utekla. Jak už jsem zmínila, školení BOZP i PO probíhaly online. Obě školení byly přehledně uspořádané podle jednotlivých témat. Většina informací byla zformulována jednoduše, tak aby jim každý hned po prvním přečtení rozuměl.

    Přestože jak školení o BOZP, tak o PO informovaly o všech důležitých předpisech a povinnostech, tak byly zpracovány „hravou formou“, aby bylo vše jasné a bylo jednodušší si vše zapamatovat. Co chvíli se mi tak na monitoru objevil obrázek, kde jsem měla například klikat na nebezpečné prvky na pracovišti nebo k sobě přiřazovat správná řešení. V průběhu školní jsem taky musela odpovídat na různé jednoduché kontrolní otázky, díky kterým jsem si zopakovala to hlavní.

    kingskoleni 2bVíte, jak hasit požár?

    Program jsem ovládala sama, pomocí šipek, takže jsem se mohla kdykoliv vrátit zpět, pokud jsem si potřebovala něco připomenout.

    Toto školení bylo zatím nejužitečnější, jaké jsem zatím absolvovala. Zopakovala jsem si to nejdůležitější, například jak hasit požár, jaký hasicí prostředek v daném případě použít nebo co dělat při evakuaci. Kromě toho jsem si osvěžila i další znalosti, například jaká pravidla platí pro práci z domova nebo jak se při práci vyhnout různým pracovním úrazům či nemocem z povolání.


    Jak bude reklama vypadat?
    -
    Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 70 Kč
    Zobrazit formulář pro nákup
Comments are closed.